luni, 14 decembrie 2009

Fluture German

A fost obtinuta in Anglia in jurul anului 1887 ca o rasa decorativa (de agrement). Datorita aspectului lor caracteristic si placut, animalele din aceasta rasa s-au raspandit in scurt timp in 
toata lumea.Numele 
rasei provine de la repartizarea culorii intr-un mod specific si anume : pata neagra de pe bot se prelungeste pe mandibula, dand impresia unui fluture cu aripile intinse. Aripile nu au voie sa se uneasca intre ele pe fata ventrala a mandibulei. Ochii sunt inconjurati fiecare de peri de culoare neagra, asemenea unor inele, urechile sunt complet negre. Coloana vertebrala este marcata de o fasie ingusta neagra, lata de 3 - 4 cm, iar pe ambele parti ale corpului sunt dispersate 6 - 8 pete negre de diferite marimi (in general mici, cu un diametru de 1 - 3 cm). Ele trebuie sa fie simetrice ca numar si diametru, pe ambele parti ale corpului. Pe langa aspectul sau placut, aceasta rasa poseda calitati economice valoroase. In cadrul rasei exista doua varietati de cuoare si anume : varietatea negru - alb (cea mai apreciata) si varietatea albastru - alb. Greutatea indivizilor din din rasa Fluture German variaza intre 5,5 - 8 Kg. Lungimea corpului masoara 60 - 70 cm. Este o rasa precoce, se dezvolta rapid, atingand la varsta de 4 luni, greutatea de 3 - 3,5 Kg iar la varsta de 6 luni, cantareste 5 - 6 Kg. Urechile au o lungime de 15 - 16 cm si purtate drept in sus. Indivizii din aceasta rasa ajung la maturitatea sexuala la varsta de 6 - 8 luni. Prolificitatea medie este de 6 - 7 pui la fatare.



1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !