luni, 14 decembrie 2009

Berbecul German

Are conformatie tipica pentru productia de carne. Greutatea corporala medie este de 5,5 - 6 Kg (maxima 7 - 8 Kg). Aceasta rasa s-a format din incrucisarea raselor Berbec Englez cu Uriasul Belgian. Prolificitatea medie este de 6 - 7 pui la o fatare. Maturitatea sexuala se instaleaza la 8 - 9 luni. Se ingrasa usor dand o carne gustoasa.
Caractere de exterior
Are capul puternic berbecat, cu urechi lungi de 25 - 30 cm, purtate atarnand pe ambele parti ale capului. Culoarea blanii poate fi : cenusie, neagra, albastruie, alba sau chinchilla. B;anitele sunt apreciate pentru desimea parului care este matasos si cu un luciu metalic cu reflexe albastrui. Mentionam faptul ca la unii indivizi din aceasta rasa s-a semnalat prezenta bolii lui Parkinson care se manifesta prin tremuraturi, spasme, convulsii si paralizie. Boala s-a dovedit a fi ereditara.
Poza by Ovidiu Moroe




2 comentarii:

Ceea ce ati prezentat este tot Marele berbec sau berbec francez,berbecul german are alte caractere caracteristice,o talie mult mai mica,o alta pozitie a urechilor etc.

Dobrin Enachescu

tatal meu este interestt de rasa berbecul german daca doriti sa vorbim id meu de mesenger este =stoicaadrian80

Trimiteți un comentariu

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !