luni, 14 decembrie 2009

Berbecul Francez

Berbecul Francez, denumit si "Rouen" provine din incrucisarea raselor Urias Belgian si Berbec Englez. Este un iepure specializat pentru carne. Greutatea corporala medie este de 5,5 Kg (maxima de 6 - 8 Kg). Prolificitatea medie este 5 - 7 pui la o fatare. Ajunge la maturitatea sexuala la varsta de 7 - 10 luni. Varsta optima pentru inceperea ingrasarii este de 6 - 7 luni.

Caractere de exterior

Aspectul general este dat de conformatia caracteristica a corpului : trenul anterior este situat mult mai jos fata de cel posterior. Capul este mare, berbecat, ochii de culoare bruna, urechile sunt lungi de 28 - 30 cm, atarnate de ambele parti ale capului. Puii se nasc cu urechile drepte, situatie care se mentine pana la 5 - 6 saptamani. Dupa aceasta varsta sub influenta lungimii si a greutatii, ele incep sa devina atarnande. Culoarea blanii este gri de diferite nuante : galbena, albastra, pestrita. Blanitele se apreciaza dupa criteriul desimii parului. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !