duminică, 9 octombrie 2011

Hrana gainilor pentru carne

Pentru pasarile de un an sau doi, ca si pentru pui, trebuie sa folosim o hrana mai bogata in hidratati de carbon decat in cazul gainilor pentru oua. Cerealele trebuie suplimentate cu proteine animale si vegetale, continute, de exemplu, in faina de soia sau cea de oase. Este mai simplu sa folosim un amestec prefabricat, dar in cazul unei crescatorii unde se ingrasa pasarile doar pentru scurte perioade de timp (ingrasarea puilor) sau doar in urma unei selectii (taiere in functie de capacitatea de ouat sau comportament), este mult mai rentabil sa folosim un amestec propriu.

Dintre cerealele, cele mai recomandate sunt orzul (cu bob intreg) sau porumbul (maruntit). Se pot adauga tarate si resturi menajere. Cartofii fierti sunt consumati cu mare placere, insa dau o senzatie de satietate fara aportul energetic al cerealelor. Fulgii de cartofi deshidratati sunt mult mai hranitori, depasind cerealele in in continutul de hidratati de carbon. Ce-i drept, acestia sunt destul de scumpi, asadar nu renteaza folosirea lor. Pentru completarea regimului alimentar al pasarilor sunt suficiente resturile menajere precum cartofii fierti, morcovii sau sfecla.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !