luni, 14 decembrie 2009

Uriasul Alb

Uriasul Alb, sau Uriasul Termond, este format in Belgia si Germania prin selectia iepurilor din rasa Urias Belgian, cu care de altfel se aseamana. Este de talie si greutate mai mica decat rasa din care provine. Greutate corporala medie este de 5,5 - 6 Kg . Prolificitatea medie 5 - 7 pui la fatare, care ating maturitatea sexuala la cca 10 luni. Varsta optima pentru inceperea ingrasarii este de 3 - 4 luni.

Caractere de exterior

Capul la masculi este rotunjit si la femele mai alungit. Ochii de culoare roz (pupila rubinie inchis si irisul mai deschis) . Urechile au o lungime de aproximativ 16 cm, cu varfurile rotunjite. Gatul, la masculi, este fara salba. La femele, se poate intalni o usoara salba. Corpul este cilindric, voluminos si bine legat. Membrele sunt putrnice, cu unghii albe. Culoarea blanii este alba cu par des, scurt si matasos, iar pielea nu prezinta pigment. Blanitele sunt bine apreciate, dau imitatii numeroase prin vopsire si indeosebi imita hermelina.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !