sâmbătă, 24 aprilie 2010

Hrana si apa puilor de gaina

Hrana pentru puisori este alcatuita din urzici, papadii si legume, viermisori din pamantul neatins de chimicale, oua tari taiate marunt, calciu si, ca delicatese, furnici si musuroaie de furnici. Adaugam apa de baut intr-o adapatoare cu margini rasfrante sau intr-un blid in care asezam, in mijloc, pietricele relativ mici si rotunde pentru ca puii sa nu se incece. In primele zile de viata, puii vor manca de 5 pana la 6 ori de pe scandurelele speciale sau din recipiente plate pentru ca ei sa nu fie nevoiti sa faca mari eforturi. Sa avem grija ca, la fiecare masa sa nu punem hrana in exces, deoarece resturile de hrana mucegaite provoaca imbolnavirea si chiar moartea puilor.

Daca nu vrem sa le oferim concentrate speciale achizitionate din comert, putem prepara noi insine un amestec din faina de grau si din fulgi fini de ovaz cu ingredientele mentionate mai sus. La aceasta se adauga, din cea de-a doua saptamana, branza slaba de vaci. Totusi, trebuie sa mentinem o igiena perfecta a recipientelor pentru ca branza sa nu fermenteze. In caz contrar poate aparea diareea si mortalitatea in randul puilor. Closca ar trebui hranita separat pentru ca sa nu infulece din mancarea puilor sau sa le-o murdareasca.



1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !